TERVETULOA HIRVASOJAN SATUPOLULLE!

SIJAINTI: KEMINTIE 1649, 97130 HIRVAS (TIEN PÄÄHÄN)
ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit N 7368561 E 430359
PITUUS: 750 M
VAATIVUUS: HELPPO, EI TALVIKUNNOSSAPITOA
ERITYISPIIRTEET: LASTEN PIIRROKSIA JA TARINOITA, TEHTÄVIÄ, NIITTY, ERIKOISIA KUUSIA
YHTEYSTIEDOT: HIRVAAN KYLÄYHDISTYS RY WWW.HIRVAS.COM Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hirvasojan satupolku sijaitsee noin 16 kilometriä Rovaniemen keskustasta Kemiin päin, aivan Valtatie 4:n tuntumassa. Alueella on laavu, veneenlaskupaikka, leikkipuisto, beachvolley-kenttä, uimapaikka, pukuhuoneet ja kuivakäymälä. Lyhyt ja helppo luontopolku soveltuu kesällä patikointiin sekä talvella lumikenkäilyyn. Kuivalla säällä polulla selviää ilman kumisaappaita. Huomioithan kuitenkin, että alueella kulku on omalla vastuulla. Reitin puolivälissä on levähdyspaikka.

Vanhoissa tarinoissa luonnossa asusti tonttuja, haltijoita, keijuja, metsänneitoja, maahisia, peikkoja ja jättiläisiä. Kun mentiin metsään, mentiin jonkun kotiin. Hirvasojan satupolulla pääset mielikuvamatkalle Hirvaan alakoululaisten kirjoittamien ja kuvittamien tarinoiden maailmaan. Jokaisella pisteellä sinua odottaa myös tehtävä, joka kannustaa havainnoimaan ympäröivää luontoa.

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön tuki vuosille 2011–2012 mahdollisti satupolun suunnittelun ja raivauksen aloituksen entiselle karjan laidunnusalueelle. Lapin ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ovat olleet alueella työssäoppijoina. Kyläläisten talkootunteja on kertynyt yli 200.

Alue on monien eläinten ja kasvien koti, jossa sinä olet vieraana. Ethän roskaa tätä kotia!

Mielikuvituksellisia hetkiä!