Routa -poron seikkailut

Olipa kerran poro jonka nimi on Routa. Routa on kiltti poro ja ystävällinen. Routa on 24 kuukautta eli 2 vuotta. Kun Routa astuu kaupunkiin, niin tulee lunta, jäätä ja sumua. Ja lapset ilahtuvat.

Routa on Hirvaan lasten salainen poro. Lapset tulevat rekiajelulle joka toinen kuukausi ja silloin kuukauden aikana joka toinen viikko. Rekiajelu tapahtuu keskiyöllä. Esimerkiksi jopa tänä yönä. Routa tulee hakemaan lapset omasta huoneesta. Lapset eivät tosiaan tiedä rekiajelusta mitään. Routa naurahtaa tyytyväisenä.

Mutta kukas tuolta tulee Routa katsoo tarkemmin ja huudahtaa sehän on Lumi. Lumi kaappaa lapset ja sanoo. Minä osaan näistä huolehtia paremmin kuin sinä. Lumi nauraa ja lähtee viemään lapsia pohjoiseen. Vaikka niiden pitäisi mennä etelään. Routa lähtee ajamaan Lumia takaa, kunnes alkaa tulla kylmä. Routa sai lapset kiinni ja mitä lapset heräsivät. Mitäs minä nyt teen? Lapset alkoivat itkemään, me halutaan kotiin sinne Hirvaalle sanoo lapset. No minä vien teidät kotiin sinne Hirvaalle sanoo Routa.

Olemme nyt kotona eli Hirvaalla lapset huutavat. Kiitos kyydistä Routa heippa. Heippa Routa sanoo minä menen nyt nukkumaan Routa sano. Kaikki hyvin loppu hyvin.